Tekstredactie

Je ziet het vaak. Websites en blogs met spelfouten, nieuwsbrieven vol wollig, niet concreet, taalgebruik, boeken die bijna onleesbaar zijn door het indirecte taalgebruik, een onduidelijke structuur, tangconstructies en ander taalkundig leed waardoor de lezer de weg kwijtraakt. Zeker in jouw zakelijke teksten wil je dat niet.

Met een goede tekstredactie voorkom je dit soort dingen. Zodat jouw boodschap helder en direct overkomt bij jouw klanten. Want dat is natuurlijk wat je wilt.

 
Wat gebeurt er als je tekst niet prettig leest

Wat doet het met jouw klant als je tekst niet helder en prettig is geschreven. Misschien herken je het zelf ook wel: je leest een tekst en irriteert je aan die missende t of aan de kromme lange zinnen vol komma’s. Je stopt met lezen en surft verder. Of je leest een boek waarbij het verhaal zo stroperig leest, dat je het boek maar aan de kant legt. In alle gevallen komt jouw boodschap niet over bij jouw klant.

Erg jammer als dat gebeurt. Want daarvoor heb je niet al je energie in je tekst gestoken. Je wilt toch iets overbrengen?

 
De meerwaarde van tekstredactie

Een tekstredacteur vraagt je in eerste instantie het hemd van het lijf. ‘Voor wie is de tekst bedoeld?’ ‘Wat wil je ermee bereiken?’ ‘Hoe sluit dit aan op je andere communicatiemiddelen?’ Om vervolgens met je aan het werk te gaan. Om je boodschap optimaal te verwoorden, zodat de tekst niet irriteert en je boodschap sterker overkomt.

Wil jij ook dat jouw boodschap goed overkomt bij je klanten en dat je zakelijke teksten professionaliteit uitstralen, werk dan samen met een goede tekstredacteur. Dat geldt niet alleen voor je website, nieuwsbrief of boek, maar ook voor je jaarverslag, whitepaper of zakelijke blog. Als expert in tekstredactie help ik je graag om je teksten te optimaliseren.

Zorg ervoor dat al je moeite niet voor niks is!

 

Zie ook hoe ik je kan coachen bij het schrijven van je boek.

Ik werkt onder meer samen met Expertboek, een succesvolle uitgeverij voor het uitgeven van boeken en e-books van ondernemers. Hier ben ik onder andere de vaste redacteur van de Experttips boekenserie. 
Bekijk op de pagina Porfolio welke boeken ik allemaal heb geredigeerd.  

 

 

Recente artikelen

Hoe stoffig schrijf jij?

Hoe stoffig schrijf jij?

Heb jij weleens gehoord van de zwarte lijst met stoffige woorden? Nee? Graag vertel ik je bij deze iets betreffende dit stoffige en ouderwetse taalgebruik. Veel auteurs bezigen regelmatig woorden in hun teksten die onnodig moeilijk of ouderwets zijn en...

5 onmisbare tips voor een actieve schrijfstijl

5 onmisbare tips voor een actieve schrijfstijl

Als jij een boek aan het schrijven bent, wil je dat je boodschap goed overkomt. Je wilt natuurlijk niet dat de lezer jouw boek straks na een aantal pagina’s zuchtend opzij legt. Schrijf je boek daarom in een actieve schrijfstijl. Want een boek lezen dat vol staat met...