Schrijfcoaching

Herken je dit? Je wilt een boek of whitepaper schrijven over je expertise, maar je weet niet waar je moet beginnen. Je kunt de juiste woorden niet vinden, of  je zit te stoeien met de structuur en opbouw van je boek?  En dan heb je eindelijk een en ander op papier staan, maar dan twijfel je of het de lezer wel aanspreekt en of je verhaal wel lekker leest.

Als startende schrijver loop je ongetwijfeld tegen een van deze onzekerheden of blokkades aan. Dat is ook logisch. Je bent goed in je vak, maar dat maakt niet dat je ook zomaar een goede auteur bent. Dat is nu eenmaal een andere expertise.

Laat je echter niet afschrikken. Een schrijfcoach kan je hierbij helpen.

Wat doet een schrijfcoach

Een schrijfcoach helpt je tijdens je schrijfproces bij het bepalen van de structuur en bij het schrijven van je boek of whitepaper. Een schrijfcoach geeft je inzicht in waar de kracht van jouw verhaal zit, maar ook waar je je nog in kunt verbeteren. Je teksten worden door professionele ogen gelezen en de feedback die je krijgt, is een kans om je verhaal krachtiger te maken, waardoor je boodschap beter overkomt bij de lezer.

Een schrijfcoach geeft je daarnaast praktische tips om van je verhaal een aantrekkelijk boek voor de lezer te maken. Je krijgt advies hoe je op een goede manier afwisseling in je tekst kunt aanbrengen, waardoor je boek nog aantrekkelijker wordt om te lezen. Uiteraard kijkt de schrijfcoach ook kritisch of de boodschap die je voor ogen hebt, bij de lezer overkomt.

Het is dan ook verstandig om je manuscript te laten beoordelen door een schrijfcoach. Deze schrijfcoaching kan op verschillende manieren. Een daarvan is het doen van een manuscriptanalyse. 

 
Manuscriptanalyse

Tijdens de manuscriptanalyse bekijk ik een deel van jouw manuscript  op perspectief, zinsopbouw, woordgebruik en structuur van de tekst. Je krijgt hiervan een uitgebreid adviesrapport en we bespreken jouw teksten tijdens een Skype-afspraak. Ook redigeer ik een aantal pagina’s van jouw manuscript, zodat je kan zien welke aanpassingen je eventueel nog kunt maken in je tekst.

Naast de manuscriptanalyse kun je ook kiezen voor de manuscriptanalyse+ of het VIP-pakket, waarin ik je ook na de eerste manuscriptanalyse nog verder begeleid. Zodat je eventuele aanpassingen naar aanleiding van de feedback nog een keer kunt laten bekijken, of je nog feedback kunt krijgen op een ander deel van je manuscript.

 

Schrijfcoaching van begin tot eind

Uiteraard kan ik je ook van het begin tot het eind van jouw schrijfproces begeleiden. Denk hierbij aan het gezamenlijk opstellen van de blueprint van je boek, manuscriptanalyse, regelmatige terugkoppeling op je teksten, het schrijven van delen van je boek, enzovoort. Ik maak hiervoor graag een offerte op maat voor je, op basis van jouw wensen.