Betrokken, enthousiast, nauwgezet, daadkrachtig, no-nonsense, meedenkend,

organisatietalent, positief ingesteld, ervaren

Al mijn hele leven ben ik gek op boeken. Ook toen ik nog niet kon lezen, zat ik al met een boek voor mijn neus. Veelal met het boek op de kop. Maar ik las op die manier hele verhalen voor aan mijn ouders en broertje. Nog steeds word ik helemaal blij als ik weer een nieuw boek in mijn handen heb. Dat ik na mijn studie ‘iets met tekst en boeken’ ben gaan doen, is dan ook best logisch.

Mijn professionele loopbaan ben ik  begonnen bij Uitgeverij Kluwer, als documentalist op een afdeling waar dagelijks alle wetswijzigingen werden verwerkt in een contentmanagementsysteem. Al snel heb ik echter de overstap gemaakt naar de redactie. Na een aantal jaren als bureauredacteur en teamleider te hebben gewerkt, ben ik samen met een collega gestart met mijn eigen bedrijf. Dit bedrijf leverde full service diensten voor uitgeverijen.

In de 13 jaar dat ik dit bedrijf heb gehad, hebben we met meer dan 70 professionals voor veel grote Nederlandse wetenschappelijke en educatieve uitgeverijen een grote diversiteit aan uitgaven verzorgd. Dit waren zowel boeken, als tijdschriften, losbladige systemen, online producten, complete lesmethodes, websites, enzovoort.

In 2013 ben ik als zzp’er aan de slag gegaan. Eerst een tijd als rechterhand van ondernemers bij het uitbouwen van hun bedrijf, maar na een tijdje miste ik het toch om te sleutelen aan teksten en om te schrijven.

Vandaar dat ik me nu weer volledig bezighoud met datgene waarvan mijn hart het snelst  gaat kloppen: schrijven, redigeren, auteurs- en redactiecoördinatie en schrijfcoaching.

Naast redacteur, schrijfcoach en redactiecoördinator ben ik echtgenote en moeder van 2 bijna volwassen kinderen. Ik sport fanatiek en speel graag tennis en golf. Daarnaast zit ik graag op mijn racefiets en vind ik skiën leuk. En als ik meer tijd zou hebben,  denk ik dat de lijst met sporten nog wel een stukje langer zou zijn. 😉 Ook speel ik saxofoon in een bigband en lees ik (nog steeds) erg graag.

Wil je meer over me weten? Aarzel dan niet en neem contact met me op.

Recente artikelen

Hoe stoffig schrijf jij?

Hoe stoffig schrijf jij?

Heb jij weleens gehoord van de zwarte lijst met stoffige woorden? Nee? Graag vertel ik je bij deze iets betreffende dit stoffige en ouderwetse taalgebruik. Veel auteurs bezigen regelmatig woorden in hun teksten die onnodig moeilijk of ouderwets zijn en...

5 onmisbare tips voor een actieve schrijfstijl

5 onmisbare tips voor een actieve schrijfstijl

Als jij een boek aan het schrijven bent, wil je dat je boodschap goed overkomt. Je wilt natuurlijk niet dat de lezer jouw boek straks na een aantal pagina’s zuchtend opzij legt. Schrijf je boek daarom in een actieve schrijfstijl. Want een boek lezen dat vol staat met...